KTT Ongediertebestrijding 070 - 397 55 56

Vlooien bestrijden


Bescherm uw huis en gezin tegen vlooien

Vlooien zijn een veelvoorkomend probleem in huizen, vooral als u katten of honden als huisdier heeft. Ze worden ook vaak aangetroffen na verhuizingen, in huizen waar voorheen huisdieren werden gehouden.

Vlooien kunnen ziekten overdragen, al komt dat in ons land zelden voor. De grootste overlast die ze veroorzaken bestaat uit het bijten van mensen en huisdieren.


Neem bij vlooien-overlast direct contact op met KTT Ongediertebestrijding via 070 - 397 55 56 of stuur een e-mail.

Herkennen van vlooien probleem

Er bestaan veel soorten vlooien, de meeste zijn 2-3 mm lang en rood of bruin van kleur.

Volwassen vlooien doorboren de huid van zoogdieren of vogels om bloed op te zuigen. De larven voeden zich met organisch materiaal in tapijten of beddengoed; een goede hygiëne kan hun levenscyclus vertragen.

Vlooiencocons kunnen wel twee jaar of langer in rust blijven en dan worden gewekt door de trillingen van voetstappen. In lege huizen leidt een vlooienplaag vaak een slapend bestaan, om tot uitbarsting te komen wanneer er weer mensen in trekken.


Mensenvlooien hebben zich in hun ontwikkeling op verschillende dieren gespecialiseerd. De mensenvlo die op mensenhuid leeft (en op sommige daarop lijkende dierenhuiden) komt in ons land nog maar zelden voor. Een uitzondering hierop vormt het boerenbedrijf, waar ze op varkens te vinden zijn en op de mens kunnen overspringen. Mensenvlooien bijten op elke plaats van het lichaam en veroorzaken jeuk wanneer ze zich verplaatsen.


De meest voorkomende vlooien in huis zijn kattenvlooien of hondenvlooien.

Vlooien van huisdieren kunnen ook mensen bijten, maar ze leven niet op het menselijk lichaam. Tijdens het contact met huisdieren of de slaapplaatsen van huisdieren kunnen ze in handen en lichaam bijten. De meest gebeten plekken zijn echter de voeten en onderbenen.

Meestal leven er meer vlooien in de vloerbedekking en op slaapplaatsen dan op de huisdieren zelf, en springen ze omhoog om te bijten wanneer er iemand langskomt.

Voorkom vlooien

Als u huisdieren heeft, dan is het belangrijk dat u voorkomt dat vlooien zich kunnen nestelen in tapijt en slaapplaatsen:

- Stofzuig tapijt en meubilair waar huisdieren slapen om vlooien en eieren te verwijderen. Gebruik de sterkste zuigkracht die de stof aan kan. Wees voorzichtig bij het legen van de stofzuiger, omdat de vlooien nog levend zijn.

- Stop een stuk vlooienband in de stofzak van uw stofzuiger.

- Schud en klop tapijten en manden van huisdieren buiten uit, zodat de vlooien en eitjes eraf vallen.

- Was de slaapplaats van uw huisdier elke week, liefst boven de 50°C, zodat vlooien gedood worden.

- Wees voorzichtig bij het verplaatsen van manden, tapijten enz. om verspreiding van eitjes te voorkomen.

- Plaats de mand van uw huisdier bij voorkeur op een plek zonder tapijt, bijvoorbeeld op een houten vloer.

Professionele vlooien bestrijding

Hoewel doe-het-zelfproducten voor particulieren een voordelige manier zijn om kleine vlooien plagen in huis te bestrijden, is voor grotere vlooienkolonies of terugkerende plagen professionele ongediertebestrijding noodzakelijk.


De servicemedewerkers van KTT Ongediertebestrijding bieden een zeer doelgerichte behandeling om elk vlooien probleem op te lossen en geven advies over hoe u uw huis in de toekomst vlooien vrij kunt houden en welke preventiemaatregelen u kunt nemen.


KTT Ongediertebestrijding biedt de service om vlooien en andere ongedierteproblemen in huis te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.


Voor meer advies of voor een offerte kunt u ons bellen op ons telefoonnummer: 070 - 397 55 56.