KTT Ongediertebestrijding 070 - 397 55 56

Vliegen bestrijden en soorten


Wat te doen aan problemen met vliegen in huis?

Rondzoemende vliegen in huis kunnen lastig zijn, vooral als het er veel zijn. Bovendien vormen bepaalde soorten een risico voor de gezondheid. Vooral kamervliegen verspreiden tal van ziekten, zoals salmonella, dysenterie, tuberculose, cholera en parasitische wormen.

Er zijn duizenden soorten vliegen. De meest voorkomende problemen met vliegen worden echter veroorzaakt door:

- Kamervliegen - volwassen 6-7 mm. Het vrouwtje van de huisvlieg legt zo'n 400 tot 600 eitjes in rottend materiaal of uitwerpselen, die zich ontwikkelen tot larven. Ze worden aangetrokken door onafgedekt voedsel en organisch afval.
- Blauwe Vleesvlieg- Volwassen 6-12 mm, gewoonlijk metaalblauw of -groen, maar zwart of grijs komt ook voor. Zijn er grote aantallen van in huis, dan duidt dat dikwijls op de aanwezigheid van een dood dier (een muis bijvoorbeeld).
- Klustervliegen- volwassen 6-10 mm. Klustervliegen overwinteren vaak in huizen (op zolders bijvoorbeeld) en kunnen bij het aanbreken van de lente in zeer grote aantallen in huis opduiken.

Neem bij vliegen-overlast direct contact op met KTT Ongediertebestrijding via 070 - 397 55 56 of stuur een e-mail.

Herkennen van vliegenprobleem

Voor veel vliegensoorten, zoals de kamervlieg en de blauwe vleesvlieg, geldt dat voorkomen moet worden dat ze worden aangetrokken door voedsel of plaatsen waar hun larven kunnen groeien:


- Voedsel moet altijd bedekt worden, want vliegen verspreiden ziekten door erop te landen

- Ruim etensresten en gemorst drinken altijd direct op

- Verwijder voedselresten onder keukenapparaten

- Zorg ervoor dat alle afvalbakken goed worden afgesloten

- Houd compost afgesloten en bedekt

- Laat geen ontlasting van huisdieren liggen - uitwerpselen vormen niet alleen een perfecte broedplaats voor vliegen, maar trekken ook vliegen aan die later weer op voedsel kunnen landen

- Behandel afvoerbuizen waarin vliegen blijken te zitten met bleekwater


En tot slot kunt u ook voorkomen dat vliegende insecten in huis komen:


- Houd deuren en ramen dicht nadat het donker is geworden, of blokkeer het licht met gordijnen

- Plaats horren, vooral in ramen rond de keuken en plaatsen waar afval staat


KTT Ongediertebestrijding biedt bij een hardnekkig vliegenprobleem professionele ongediertebestrijding.

Voorkom vliegen

Er zijn tal van doe-het-zelfproducten te koop om vliegen te doden, maar bij een blijvend vliegenprobleem kan het nodig zijn professionele ongediertebestrijding in te schakelen om het probleem voorgoed te laten verdwijnen.


Professionele Vliegenbestrijding

Hoewel doe-het-zelfproducten voor particulieren een voordelige manier zijn om kleine vliegen plagen in huis te bestrijden, is voor grotere vliegenkolonies of terugkerende plagen professionele ongediertebestrijding noodzakelijk.


De servicemedewerkers van KTT Ongediertebestrijding bieden een zeer doelgerichte behandeling om elk mol probleem op te lossen en geven advies over hoe u uw huis in de toekomst vliegen vrij kunt houden en welke preventiemaatregelen u kunt nemen.


KTT Ongediertebestrijding biedt de service om vliegen en andere ongedierteproblemen in huis te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.


Voor meer advies of voor een offerte kunt u ons bellen op ons telefoonnummer: 070 - 397 55 56.