KTT Ongediertebestrijding 070 - 397 55 56

Ratten bestrijden


Bescherm uw huis en gezin tegen ratten.

Ratten vormen een aanzienlijk gezondheidsrisico voor mensen en huisdieren. Ziekten die zo over kunnen brengen zijn onder meer salmonella, de ziekte van Weil, E. coli en TBC.

Ratten dragen ook vlooien, mijten en teken bij zich en kunnen acute allergische reacties veroorzaken.Neem bij ratten-overlast direct contact op met KTT Ongediertebestrijding via 070 - 397 55 56 of stuur een e-mail.

Herkennen van rattenprobleem

De typische verschijnselen van een rattenprobleem zijn:


- Krassende geluiden in muren of onder vloeren als ratten rondscharrelen
- Uitwerpselen - donker en langwerpig, van 10 tot 20 millimeter lengte
- Kenmerkende geur ruikend naar muskus en ammonia, die vooral sterk is in (half)besloten ruimtes, zoals onder kasten
- Schade - om hun tanden scherp en kort te houden knagen ratten aan hout en plastic. Ze kunnen zelfs brand veroorzaken, door aan elektrische snoeren te knagen
- Opengescheurde voedselverpakkingen in hun zoektocht naar voedsel
- Nesten wordt gebouwd in warme, beschutte plaatsen en worden gemaakt van versnipperd materiaal van bijvoorbeeld kranten of stof. Nesten bevatten vaak jonge ratten
- Holen in de tuin, vooral in composthopen of onder schuren. Ze bouwen ook nesten onder tuinplanken

Voorkom muizenoverlast

De eerste verdedigingslinie tegen ratten is de bescherming van uw huis. Jonge ratten kunnen door gaten kleiner dan 1 cm kruipen. Het is dus belangrijk eventuele gaten dicht te maken en deurborstels (rondom en onder deuren)te plaatsen.


Ultrasone afweermiddelen geven een geluid af dat onprettig is voor ratten, maar dat niet door mensen gehoord kan worden. het gebruik ervan wordt door ons niet aanbevolen.

Het is belangrijk dat ratten niet aangetrokken worden door voedsel; verpak voedsel in plastic of metalen bakken en maak regelmatig schoon onder fornuizen en koelkasten.


Zorg er buiten voor dat huishoudelijk afval in afgesloten bakken wordt bewaard en doe geen vlees op composthopen.

Ratten kunnen uit het riool omhoogkomen door kapotte buizen. Het is daarom belangrijk te controleren of al het leidingwerk in goede staat van onderhoud verkeert.

Professionele rattenbestrijding

Hoewel doe-het-zelfproducten voor particulieren een voordelige manier zijn om kleine rattenplagen in huis te bestrijden, is voor grotere rattenkolonies of terugkerende plagen professionele ongediertebestrijding noodzakelijk.


De servicemedewerkers van KTT Ongediertebestrijding bieden een zeer doelgerichte behandeling om elk muizenprobleem op te lossen en geven advies over hoe u uw huis in de toekomst rattenvrij kunt houden en welke preventiemaatregelen u kunt nemen.


KTT Ongediertebestrijding biedt de service om muizen en andere ongedierteproblemen in huis te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.


Voor meer advies of voor een offerte kunt u ons bellen op ons telefoonnummer: 070 - 397 55 56.