KTT Ongediertebestrijding 070 - 397 55 56

Motten bestrijden


Bescherm uw huis tegen schade door motten.

Hoewel motten geen gezondheidsrisico inhouden, zijn ze niettemin onwelkom in huizen, omdat hun larven ernstige schade toebrengen aan kleding, stoffen, bont, leer en tapijt.

Deze schade kan na het uitkomen van eitjes weken lang worden toegebracht. Er kan dus al sprake zijn van ernstige schade voordat de eerste vliegende motten worden gezien. Preventie is dan ook belangrijk.

Motten zijn een plaag door de schade die ze aanrichten aan gazons bij het graven van hun tunnels.

Hoewel kleine mottenplagen met doe-het-zelfproducten kunnen worden aangepakt, kan er bij een groter probleem professionele bestrijding nodig zijn.

Neem bij motten-overlast direct contact op met KTT Ongediertebestrijding via 070 - 397 55 56 of stuur een e-mail.

Herkennen van mottenprobleem

Het eerste teken van een mottenprobleem is vaak de aanwezigheid van beschadigingen in stoffen, maar gewoonlijk zjin er ook al andere tekenen.


- volwassen motten (vaak eerder kruipend dan vliegend)

- wormachtige larven (mottenlarven)

- de zijden buisjes of doosjes waarin mottenlarven leven

- poppen (zijden cocons) waarin larven zich ontwikkelen tot motten

Voorkom motten

Verhalen over het verjagen of doden van motten door gebroken glas, peper of andere stoffen in de tunnels te stoppen, hoeft u niet te geloven - dat werkt niet. De mol graaft gewoon om de barricade heen, met mogelijk zelfs extra schade als gevolg.
Tuincentra en doe-het-zelfzaken verkopen producten voor gebruik door leken, die bij een mottenprobleem kunnen helpen.

Het is moeilijk te voorkomen dat motten door een open raam of deur naar binnenkomen. Aangeraden wordt om in ieder geval de gordijnen te sluiten of horren te gebruiken als de ramen 's nachts openstaan, omdat motten door licht worden aangetrokken.


Eenmaal binnen leggen motten hun eitjes op donkere, rustige plaatsen waar kleding en ander textiel wordt bewaard.


Plekken met hoog risico zijn onder andere logeerkamers, onder bedden en weinig gebruikte kasten. Zolders lopen ook risico, omdat eventuele vogelnesten onder de dakranden motten aantrekken.


Vooral vuile kleding is aantrekkelijk voor motten. Kleding moet voor het opbergen dan ook altijd gewassen worden.


Als u textiel voor langere tijd opbergt, verpak het dan in gesloten plastic zakken of koffers.


Stofzuig geregeld op verscholen plekken, zoals onder meubels, om motteneitjes te verwijderen voor ze uitkomen. Dit is vooral belangrijk als er al eerder een plaag is geweest of als u merkt dat de mottenactiviteit is toegenomen.

Professionele mottenbestrijding

Hoewel doe-het-zelfproducten voor particulieren een voordelige manier zijn om kleine motten plagen in huis te bestrijden, is voor grotere mottenkolonies of terugkerende plagen professionele ongediertebestrijding noodzakelijk.


De servicemedewerkers van KTT Ongediertebestrijding bieden een zeer doelgerichte behandeling om elk mol probleem op te lossen en geven advies over hoe u uw huis in de toekomst motten vrij kunt houden en welke preventiemaatregelen u kunt nemen.


KTT Ongediertebestrijding biedt de service om motten en andere ongedierteproblemen in huis te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.


Voor meer advies of voor een offerte kunt u ons bellen op ons telefoonnummer: 070 - 397 55 56.