KTT Ongediertebestrijding 070 - 397 55 56

Kakkerlakken bestrijden


Bescherm u zelf en uw gezin tegen kakkerlakken.

Kakkerlakken in huis leveren een hoog risico op. Ze dragen tal van ernstige ziekten bij zich, waaronder salmonella, dysenterie, gastro-enteritis en tyfus. Het risico is vooral hoog in huizen met kinderen, ouderen of zieken. Uitwerpselen van kakkerlakken kunnen verder eczeem en astma veroorzaken.

Afgezien van de gezondheidsrisico's zijn kakkerlakken bijzonder onsmakelijk om in huis te hebben. Niet alleen zien ze er eng uit, maar ze produceren ook een onaangename geur die blijft hangen aan het voedsel en de voorwerpen waarmee ze in contact komen.

Kakkerlakken kunnen zich snel voortplanten en zijn zeer resistent. Om te voorkomen dat een kakkerlakkenplaag zich vestigt of zich naar omringende gebouwen verspreidt, is snel ingrijpen van essentieel belang.

Neem bij kakkerlakken-overlast direct contact op met KTT Ongediertebestrijding via 070 - 397 55 56 of stuur een e-mail.

Herkennen van kakkerlakken

Kakkerlakken zijn gevaarlijk voor uw gezondheid. Er zijn twee soorten die veel in huizen worden aangetroffen, de Duitste kakkerlaken en de Oosterse kakkerlak. De Amerikaanse kakkerlak komt ook voor in Nederlandse huizen, maar in mindere mate. Alle drie de soorten zijn meestal te vinden in de keuken of op plekken waar voedsel wordt bewaard.

De typische verschijnselen van een kakkerlakkenprobleem zijn:

- Het zien van levende insecten - kakkerlakken zijn nachtdieren en verbergen zich overdag. De grootste kans om ze te zien, heeft u wanneer u 's nachts het licht in de keuken aan doet.

- Eierschalen en afgevallen huid - kakkerlakken verliezen bij het ouder worden hun huid 5 tot 8 keer.

- Uitwerpselen - kakkerlakken laten stof van zwarte uitwerpselen achter, minder dan 1 mm breed en van verschillende lengtes.

- Geur - gevestigde kakkerlakkenplagen produceren een onaangename, bedorven lucht.

- Schade - kakkerlakken eten alles wat organisch is, inclusief leer en boeken.


Voorkom kakkerlakken

Het afsluiten van toegangspunten kan voorkomen dat kakkerlakken het huis binnenkomen. Belangrijke risicoplekken zijn spleten onder deuren of rondom pijpen naar buiten of naar omringende panden.

Sluit ook gaten af waar kakkerlakken zich kunnen verstoppen: kakkerlakken zijn nachtdieren en verbergen zich overdag in naden en kieren in wanden, achter plinten of stopcontacten.

De meest effectieve manier om kakkerlakken te bestrijden is door ervoor te zorgen dat ze geen voedsel en water krijgen.

- Bewaar voedsel in bakken of in afgesloten plastic zakken.

- Ruim etensresten en gemorst drinken direct op.

- Verwijder voedselresten onder koelkasten en fornuizen.

- Berg gebruikt servies en bestek direct op.

- Haal eten, water en kattenbak van uw huisdier 's nachts weg.

- Bewaar afval of compost in gesloten bakken.

- Laat 's nachts geen vloeistof staan in gootsteen of emmers.

Wij zijn van mening dat elektromagnetische of ultrasone insectenwerende middelen niet tegen kakkerlakken helpen en raden ze dan ook niet aan voor het voorkomen of bestrijden van een kakkerlakkenplaag.

Professionele kakkerlakkenbestrijding

Hoewel doe-het-zelfproducten voor particulieren een voordelige manier zijn om kleine kakkerlakkenplagen in huis te bestrijden, is voor grotere kakkerlakkenkolonies of terugkerende plagen professionele ongediertebestrijding noodzakelijk.


De servicemedewerkers van KTT Ongediertebestrijding bieden een zeer doelgerichte behandeling om elk kakkerlakkenprobleem op te lossen en geven advies over hoe u uw huis in de toekomst kakkerlakkenvrij kunt houden en welke preventiemaatregelen u kunt nemen.


KTT Ongediertebestrijding biedt de service om muizen en andere ongedierteproblemen in huis te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.


Voor meer advies of voor een offerte kunt u ons bellen op ons telefoonnummer: 070 - 397 55 56.